Η ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΛΟΑΤΚΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Χρήστος Τσάκοςφοιτητής Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής


Πριν από έξι μήνες περίπου, λίγες ημέρες προτού μπούμε στο 2024, είχε ξεσπάσει σάλος, δικαίως, με την τοποθέτηση στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη μιας παραποιημένης ελληνικής σημαίας σε ροζ χρώμα. Το πρόβλημα φυσικά δεν ήταν ο σκοπός που κρυβόταν πίσω από αυτή την ενέργεια, με τον οποίον δεν διαφωνεί ουδείς, αλλά ο τρόπος που επιλέχθηκε για να περαστεί το συγκεκριμένο μήνυμα, δηλαδή δια της αλλοίωσης εθνικού συμβόλου, κάτι που διώκεται ποινικά. 

Το να παραποιείται η ελληνική σημαία, για αρκετούς και διαφορετικούς σκοπούς, δυστυχώς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Το βλέπουμε συχνά-πυκνά στα ελληνικά γήπεδα, φαινόμενο για το οποίο ουδέποτε υπήρξε ανάλογη αντίδραση από τον κόσμο και το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Πέραν, όμως, αυτού, τα τελευταία χρόνια, που η προώθηση και η "άνθιση" της woke ατζέντας είναι στα καλύτερα της, η παραποίηση της ελληνικής σημαίας από τις διάφορες ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις και ΜΚΟ που διοργανώνουν τις "παρελάσεις Pride" αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. 

Φυσικά, η άσκηση κριτικής για το συγκεκριμένο ζήτημα σε καθιστά αυτόματα στόχο, αφού αρκετοί υπέρμαχοι του "δικαιωματισμού" και "προοδευτικοί" θα σπεύσουν να σε χαρακτηρίσουν με την γνωστή καραμέλα του ομοφοβικού και του ακροδεξιού, παρόλο που ουδεμία σχέση έχεις με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Από την άλλη, μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα που υφίσταται στα Pride, στα οποία ακούγονται ανθελληνικά και αντιχριστιανικά συνθήματα, βανδαλίζονται και γελοιοποιούνται εικόνες Αγίων, συμμετέχουν άνθρωποι σχεδόν γυμνοί ή με "σατανιστικές" αμφιέσεις και πολλά ακόμα παρεμφερή. 

Συγκεκριμένα όμως για το ζήτημα της παραποιημένης ελληνικής σημαίας, η οποία δυστυχώς έχει καταστεί "έθιμο" στις ετήσιες "παρελάσεις υπερηφάνειας" των ΛΟΑΤΚΙ, είναι δείγμα κρατικής ανικανότητας. φοβικότητας ή ανοχής το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια παρέμβαση. Πως άλλωστε να υπάρξει, όταν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που επηρεάζουν άμεσα τον πρωθυπουργό, όπως ο Α. Σκέρτσος και ο Α. Πατέλης, είναι υπέρμαχοι των Pride και πανηγύριζαν χεράκι-χεράκι με την ΠτΔ την ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων; Μην ξεχάσουμε βέβαια και τον δήμαρχο Αθηνών Χ. Δούκα, ο οποίος έδωσε, με μπόλικη δόση αλαζονείας, άδεια για την διεξαγωγή του Pride στην Αθήνα δίχως να ρωτήσει καν το δημοτικό συμβούλιο.

Η κατάσταση βέβαια έχει οξυνθεί περαιτέρω, αφού η παραποιημένη ελληνική σημαία είναι πλέον η επίσημη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στην Ελλάδα, συν ότι πωλείται σε αρκετά e-shop, μέχρι και σε μορφή αυτοκόλλητου.

Σχετική ερώτηση έκανε πριν μερικές ημέρες ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Συμεών Κουπελόγλου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να προβεί το ΥΠΕΣ σε κινήσεις προκειμένου να αποσυρθούν από το διαδίκτυο τα συγκεκριμένα αντικείμενα που προσβάλλουν την γαλανόλευκη σημαία. Ας ελπίσουμε η ερώτηση αυτή να αποδώσει καρπούς, αν βέβαια απαντήσει πρώτα ο υπουργός. 


Comments
* The email will not be published on the website.