ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ(;!) ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Οι στάχτες από την Ελλάδα που έχει παραδοθεί ανελέητα στην πύρινη λαίλαπα έχουν φτάσει μέχρι τη Μάλτα και τη Σικελία. Ο μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, πάνω από τη Βοιωτία από τη δασική πυρκαγιά στα Ψαχνά (Εύβοια), πάνω από την Πελοπόννησο από τη δασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο (Βοιωτία) και, τέλος, πάνω από το Νότιο Αιγαίο από την πυρκαγιά στη Κύθνο. Στην Αττική οι πολίτες σε ορισμένες περιοχές πρέπει να φορούν μάσκα για να μη γεμίσουν τα πνευμόνια τους με τα αποκαΐδια της πατρίδας που καίγεται. 

Αυτό φαίνεται ότι είναι το μεγαλείο του δήθεν «επιτελικού» κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της… ορθής διοίκησης της χώρας από τον ίδιο και τα λοιπά μέλη του υπουργικού συμβουλίου του (ας μη ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελείται από 60 υπουργούς και υφυπουργούς, ξεπερνώντας ακόμα και τις ΗΠΑ, και παρόλα αυτά ακόμα είναι αναποτελεσματική).

Η κατάσταση με τις πυρκαγιές, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε κρανίου τόπου, με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, χιλιάδες ζώα και αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και περιουσίες να θυσιάζονται στον βωμό του «επιτελικού» κράτους, αποδεικνύει ότι δεν είχε γίνει σοβαρή προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο και δεν υπήρξε καμία μέριμνα ούτε πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης για τη πλέον στοιχειώδη πρόληψη. Αντιθέτως, μάλλον ο Κ. Μητσοτάκης ζει σε άλλη χώρα, αφού στις αρχές Ιουλίου ανακοίνωνε… κοσμογονία σε αυτόν τον τομέα.

Η «πύρινη » επίθεση ενάντια στη χώρα μας 

Προσωπικά, θεωρώ πως δεν τίθεται πλέον περιθώριο για αμφιβολίες αναφορικά με αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας από ξένο παράγοντα, εχθρικό προς την χώρα μας, μέσω αλλεπάλληλων εμπρησμών σε διαφορετικά σημεία (μερικά από αυτά είναι ο Έβρος, η Βοιωτία, η Πάρνηθα κ.α). 

Η κυβερνητική ορολογία περί «ακραίων» καιρικών συνθηκών, που ταιριάζει «γάντι» με το μπουρδολογικό αφήγημα περί κλιματικής αλλαγής (η οποία πλέον είναι υπαίτια για οτιδήποτε λαμβάνει τόπο την σήμερον ημέρα, σύμφωνα πάντα με τη κυβέρνηση) δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από μια παιδιαρίστικη δικαιολογία για να αναπαράγουν τα ελεγχόμενα από τη κυβέρνηση ΜΜΕ.

Μια ματιά στα επίσημα στοιχεία του EFFIS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Ενημέρωσης για τις Δασικές Πυρκαγιές) δείχνει το εξής: Φωτιές υπάρχουν παντού, ειδικά στις μεσογειακές χώρες αυτή την περίοδο, όμως η Ελλάδα είναι μακράν η πρωταθλήτρια στα καμένα. Δηλαδή, οι φωτιές αφήνονται να εξαπλωθούν, καίνε τα πάντα στο διάβα τους και, μόλις μισοσβηστούν, λόγω κακής επιτήρησης, αναζωπυρώνονται. Για αυτό κρατάνε μέρες ολόκληρες. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν, όταν μια κυβέρνηση επιλέγει να μην επενδύσει στην πρόληψη αλλά να αρκεστεί στο 112 και στο σύνηθες μήνυμα για εκκένωση.

Ενδεικτικά μόνο για το 2023, που βεβαίως δεν έχει τελειώσει, η Ελλάδα αποδεικνύεται «βασίλισσα των καμένων» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να μην χάνει το σκήπτρο με τίποτα. Κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να αποτεφρώσει σχεδόν το 1% της ελληνικής επικράτειας, έκταση τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας που διεκδικεί το αργυρό μετάλλιο με μόλις 0,28%. Στην Ελλάδα, βάσει των πιο πρόσφατων δημοσιευμένων στοιχείων (που δεν περιλαμβάνουν τις μεγάλες σε εξέλιξη πυρκαγιές του Εβρου και της Πάρνηθας), κάηκαν ήδη 1.200.000 στρέμματα, έκταση τρεις φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαπενταετίας στη χώρα και 10 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε.! Κατά τα άλλα, η φιλοευρωπαική κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να ακολουθεί πιστά το παράδειγμα της Ευρωπαικής Ένωσης (όπου και όποτε τη συμφέρει φυσικά).

Η κυβέρνηση και η κυρίαρχη ελίτ στην Αθήνα μέχρι στιγμής παριστάνουν τους χαζούς και υποκρίνονται πως τάχα δεν καταλαβαίνουν ποια είναι τα πραγματικά αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών που όλως τυχαίως ξέσπασαν ταυτόχρονα σε στρατηγικά σημεία όλης της επικράτειας

Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο Μανώλη Κωττάκη, δημιουργούνται κάποια εύλογα ερωτήματα για την στάση και τις κινήσεις ορισμένων προσώπων: 

  • Εάν οι πυρκαγιές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση, γιατί μετέβη στον ακριτικό νομό Έβρου ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος; Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έπρεπε να πάει.
  • Εάν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, γιατί, όπως και στη Ρόδο, ανατέθηκε σε κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να διερευνήσουν την πιθανότητα προβοκάτσιας;
  • Εάν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, γιατί άριστα η δυναμική νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως να διερευνήσει την πιθανότητα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης; Είναι η κλιματική αλλαγή «εγκληματική οργάνωση»;  

Οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών

Στα πυρόπληκτα χωριά του Δήμου Ιάσμου στη Ροδόπη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, για να συνομιλήσει με πολίτες και να ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές που καίνε ανεξέλεγκτα εδώ και μέρες.

Ο Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «βιβλική καταστροφή στη Θράκη» και επισήμανε πως με «τα όσα συμβαίνουν στην Πάρνηθα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν την ανάγκη η πατρίδα μας να επενδύσει στην πρόληψη για να αποκτήσουμε την ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κλιματικής αλλαγής».

Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους που καθημερινά αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν αυτά τα ακραία φαινόμενα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε: «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση. Πρέπει να ακολουθήσουμε βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Να επενδύσουμε προφανέστατα στα εναέρια μέσα, αλλά το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας αποδεικνύεται και φέτος ότι είναι η πρόληψη». 

Καλά όλα αυτά περί πρόληψης από μεριάς του κ. Ανδρουλάκη, αλλά φαίνεται ότι ο αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου και ιστορικού πολιτικού κόμματος δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί κλιματικής αλλαγής, ούτε να μιλήσει για το οργανωμένο σχέδιο που συντελείται αυτές τις ημέρες κατά της χώρας μας

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος υπήρξε πιο ξεκάθαρος και μίλησε ευθέως για το ζήτημα αυτό κατά την επίσκεψη του στον Έβρο και στις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές της Αλεξανδρούπολης. 

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή του κόμματος του Πάρη Παπαδάκη και στελέχη από το νομό, ο κ. Βελόπουλος επισκέφθηκε το χωριό του Άβαντα από όπου κατάγεται η μητέρα του. Ενημερώθηκε για τις ζημιές και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις. Αρχικά μίλησε για τις φωτιές που συνεχίζουν και σήμερα να καταστρέφουν το νότιο Έβρο αλλά και την περιοχή της Δαδιάς.

Είμαι πραγματικά οργισμένος με όλα αυτά που βλέπουμε στον Έβρο καιόλη την Θράκη. Οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες. Οι συλλήψεις και οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας, επιβεβαιώνουν τους εμπρησμούς από χέρια παράνομων μεταναστών” είπε αρχικά ορθώς ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” .

Στη συνέχεια ζήτησε από την Κυβέρνηση άμεσες λύσεις για τους πληγέντες και προέβλεψε πλημμύρες τον χειμώνα. “Πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν όλοι οι κάτοικοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για να παραμείνουν εδώ. Και κυρίως να γίνουν τα έργα υποδομής για τις πλημμύρες.  Δυστυχώς το χειμώνα θα έχουμε πλημμύρες. Γρήγορα αντιπλημμυρικά έργα”.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ρωτήθηκε επίσης για το γνωστό θέμα με την σύλληψη τριών κατοίκων της Αλεξανδρούπολης, δύο Ελλήνων και ενός Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για την “σύλληψη” και κράτηση σε ειδικό κλειστό τρέιλερ 13 λαθρομεταναστών. Αν και χαρακτήρισε τις εικόνες από το ΒΙΝΤΕΟ που ανάρτησε ένας εκ των κατηγορουμένων ως άσχημες και αποκρουστικές, επεσήμανε ότι είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη που καλύπτεται από το νόμο, να συλλαμβάνει κάποιον που παρανομεί. Ακόμα, επιτέθηκε σε όσους από την Αθήνα έκαναν κριτική τόσο για την συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και στον βουλευτή του κόμματος του Πάρη Παπαδάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά;

Είναι το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη που το άρθρο 275 του ποινικού κώδικα του δίνει,  όταν δεν υπάρχει αστυνομία να συλλαμβάνει αυτόν που παρανομεί εκείνη την στιγμή. Το χειρότερο είναι ότι βγήκαν από την Αθήνα οι γνωστές δήθεν φιλάνθρωπες φωνές οι οποίοι χωρίς κόστος υβρίζουν και λοιδορούν ανθρώπους που έκαναν το αυτονόητο. Μπορεί η εικόνα να είναι άσχημη, συμφωνώ σε αυτό. Μπορεί η εικόνα να είναι αποκρουστική. Συμφωνώ και σε αυτό. Αλλά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να φυλάει το σπίτι του, να φυλάει την περιουσία του και όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις να συλλαμβάνει τον παράνομο. Τέρμα η πλάκα και σταματήστε από την Αθήνα κυρίως αυτοί οι κύριοι τύποι και κυρίες από το Κολωνάκι, την Εκάλη και το Ψυχικό να υβρίζουν αυτούς που επιβάλουν το νόμο”.

Ο ύποπτος και βρώμικος ρόλος των λαθρομεταναστών στις φωτιές στην Θράκη

Είναι γνωστό πως οι αλλεπάλληλες συμπτώσεις μετά από ένα σημείο παύουν να είναι συμπτώσεις. Συνεπώς, το γεγονός ότι η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, που έχει φθάσει μέχρι και τις παρυφές της Αλεξανδρούπολης, εκδηλώθηκε την ώρα που οι καιρικές συνθήκες έκαναν την προσπάθεια πυρόσβεσης σχεδόν αδύνατη, ενώ οι εστίες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία και όλα τα σημεία εντοπίζονται στα γνωστά περάσματα των μεταναστών, μόνο τυχαίο δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Ακόμη, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την επισήμανση για τα περάσματα των μεταναστών που συμπίπτουν με τα σημεία που ξέσπασε η φωτιά, υιοθέτησε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ενώ να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ στον Έβρο βρίσκεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Ένα σημείο προβληματισμού είναι το γεγονός ότι μόνο χθες Δευτέρα και σε διάστημα μόλις 2 ωρών, ξέσπασαν στην περιοχή του Εβρου 12 εστίες φωτιάς. Ένα δεύτερο σημείο που ξενίζει είναι ότι όλες οι εστίες εντοπίζονται στα γνωστά περάσματα των παράνομων μεταναστών.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να χαμπαριάζει από τις αποδείξεις που πλέον έχουν βρεθεί σχετικά με τον ύποπτο ρόλο των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στα εδάφη της χώρας μας, συνήθως δια θαλάσσης ή μέσω του Έβρου. Μια εθνοκεντρική και καλά οργανωμένη χώρα, που σέβεται την ίδια και τους πολίτες της και μάχεται για την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων, θα είχε φροντίσει προ πολλού να μην περνάει ούτε κουνούπι από τα σύνορα. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν παράνομα σε καθημερινή βάση εκατοντάδες αλλοδαποί που κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν τους, τις συνήθειες τους και την αιτία που εισήλθαν στην χώρα. Αποτελεί εθνική αυτοκτονία το να αφήνονται δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, κυρίως πακιστανικής καταγωγής, αφού το αφήγημα περί Σύρων προσφύγων έχει καταλυθεί καιρό τώρα, να εισέρχονται ασύστολα στη πατρίδα μας, αδιαφορώντας και αγνοώντας το γεγονός ότι η Τουρκία με το Πακιστάν διατηρούν άριστες σχέσεις και σε ένα ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία δεν υπάρχει περίπτωση να πολεμήσουν για την Ελλάδα. Άλλωστε, όλοι αυτοί οι "επενδυτές" δεν φαίνεται να δείχνουν κανένα δείγμα θέλησης να ενσωματωθούν κατά τα ελληνικά πρότυπα και δεδομένα. Αντίθετα, θέλουν να επιβάλουν και να προωθήσουν τον πολιτισμό τους και τις ιδέες τους, που επικεντρώνονται στο ισλάμ, κάτι το οποίο δεν συνάδει σε μια δυτική και ευρωπαική χώρα και πάνω από όλα χριστιανική. 

Δεν αμφισβητώ ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν την ίδια αξία, ούτε θεωρώ κάποια φυλή κατώτερη. Όμως, πολύ απλά κάποιοι πολιτισμοί δεν συνάδουν μεταξύ τους. Στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, χώρες οι οποίες είναι βαθιά ισλαμικές, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως κατώτερα όντα, δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης, ενώ οι χριστιανοί και οι αλλόθρησκοι γενικότερα γίνονται συχνά πυκνά θύματα επιθέσεων από φανατικούς μουσουλμάνους. Οπότε, δεν θεωρώ ορθό και λογικό για έναν (ψεύτο)δεξιό και έναν (ψεύτο)πατριώτη, όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Κ. Μητσοτάκης (ο οποίος μάλλον εθελοτυφλεί), να αφήνει χιλιάδες αλλόφυλους και αλλόθρησκους λαθρομετανάστες να εισέρχονται στη χώρα καθημερινά. Από την άλλη βέβαια, είναι λογικό να επιτρέπει κάτι τέτοιο, αφού ο ίδιος δήλωσε "υπερήφανος" να γίνει η Ελλάδα "πολυπολιτισμική". 

Είναι αψυχολόγητη η άποψη αρκετών ότι τα σύνορα πρέπει να είναι ανοιχτά και οι μετανάστες να έρχονται ελεύθερα στην χώρα, λες και είναι τσιφλίκι τους, Όχι κύριοι. Η λαθρομετανάστευση αποτελεί την έσχατη μορφή δουλεμπορίου ανθρώπων και βασανισμένων ψυχών. Άλλωστε, η λαθρομετανάστευση και η νόμιμη μετανάστευση είναι δύο τελείως διαφορετικά πράματα. Νόμιμη μετανάστευση δεν διαφωνώ πως πρέπει να υπάρχει, Ίσα ίσα να προωθηθεί, αν αυτή είναι προς όφελος της Ελλάδος και φέρει στη χώρα παραγωγικό και εργατικό δυναμικό ή επιστήμονες που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα μπορούν να προσαρμοστούν στην ελληνική καθημερινότητα και τον πολιτισμό μας, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να κάνουν οι μουσουλμάνοι στη πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες και δεν μοιάζει πιθανό στον ορίζοντα. 

Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα καθαρά χριστιανική, παρόλο που οι κυβερνητικοί συνεχώς προσπαθούν να υπομονεύσουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού και να τον απομακρύνουν από τη θρησκεία. Ο χριστιανισμός ήταν που ένωσε τους Έλληνες στην επανάσταση το 1821, αυτός πρέπει να είναι και τώρα. Δεν δύναται να ενσωματωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια αλλόφυλων φανατικών μουσουλμάνων στην χώρα, οι οποίοι ουδέ μία πρόθεση φαίνεται να έχουν να ασπαστούν ή έστω να σεβαστούν και να αποδεχτούν τις ιδέες, τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων. Φυσικά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά το ότι στο σύνολο τους προτίθενται να εισβάλλουν παράνομα σε μια ξένη χώρα, δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα πως δε τη σέβονται, δεν αποτελεί καλό δείγμα. Βέβαια και εμείς ως χώρα ευθυνόμαστε, αφού τους έχουμε όλους τους δίαυλους ανοιχτούς και δεν πράττουμε ουσιαστικά. 

Προσωπικά πιστεύω στο έθνος-κράτος και στην ανάγκη για πολιτισμική συνάφειας της (συντριπτικής) πλειοψηφίας μιας χώρας. Συνεπώς, δεν θεωρώ ορθό οι μετανάστες να αποτελούν το 11% του πληθυσμού της χώρας, δίχως να υπολογίζονται όσα παιδία μαζικά γεννιούνται εδώ από λαθρομετανάστες, αφού αυξάνεται ο κίνδυνος αλλοίωσης του εθνικού, θρησκευτικού και πολιτισμικού στοιχείου. Μετανάστευση δύναται να υπάρχει, αρκεί αυτή να είναι νόμιμη και πλήρως ελεγχόμενη, χωρίς να βάζει την εθνική ακεραιότητα και το εθνικό συμφέρον σε κίνδυνο. 

Το "τυχαίο" περιστατικό με τους λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν 

Η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, όπως και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης εισόδου στη χώρα βαρύνει τους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής που εντοπίστηκαν στον Εβρο. Πρόκειται για τους μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και βρέθηκαν σε τρέιλερ όπου τους είχαν πιάσει τρεις κάτοικοι της περιοχής.

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται και οι τρεις πολίτες που τους έπιασαν, κάτι το οποίο θεωρώ είναι λανθασμένο και άδικο. Το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

«Δεν είμαι φασίστας ή ρατσιστής, ήταν έτοιμοι να βάλουν φωτιά» ανέφερε ο πολίτης που «συνέλαβε» τους μετανάστες. Πραγματικά απορώ, εφόσον είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη που καλύπτεται από το νόμο, να συλλαμβάνει κάποιον που παρανομεί και να τον κρατήσει μέχρις ότου εμφανιστεί η αστυνομία, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση συνελήφθησαν και οι απλοί πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που πολύ απλά προσπάθησαν να σώσουν τις περιουσίες τους και να αποτρέψουν την δημιουργία νέας εστίας πυρκαγιάς. Μήπως επειδή οι συλληφθέντες είναι μετανάστες και αλλοδαποί; Ή επειδή η κυβέρνηση αδιαφορεί και απαξιοί πλήρως για τις ανάγκες, τις περιουσίες και τις ζωές των Ελλήνων; Πιθανώς και τα δύο.

Χρήστος Τσάκος

Comments
* The email will not be published on the website.